Очаква ни слънчев ден и затопляне, но скоро снегът се завръща

Максималните температури ще са от 8 до 12 градуса, по Черноморието до 9

15.02.2023 | 07:25 Редактор: Ирена Бакърджиева

Днешното утро започва с минимални температури от минус 3 до плюс 3 градуса, в Добруджа до минус 4, по морето до плюс 2. Преди обед мъглите ще се разсейват и ще бъде слънчево над цялата страна. Следобед над Северното Черноморие и над Източна Стара планина временно облаците ще се увеличат, възможни са и слаби превалявания от сняг в планината. По-късно бързо облачността ще се намалее. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 8 до 12 градуса, по Черноморието до 9.

Над планините ще има разкъсана облачност. Следобед билата и върховете на Източна Стара планина ще бъдат в облаци. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от север-северозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около минус 7, а на 1500 м височина до - до плюс 1, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък и петък преди обед в ниските места и поречията ще има мъгли, а следобед повече слънце. Ще се затопля. В събота в западните и централните райони се очакват валежи от дъжд и сняг. Има условия за поледици. Валежите през нощта ще спират. В неделя бързо ще се затопли с повече слънце следобед. В понеделник нова хладна вълна ще донесе мокър сняг в Добруджа.

Гледайте цялата прогноза във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf17@abv.bg
преди 1 година
Не е лошо поне слънцето да ни посъживи. Сигнализирай за неуместен коментар