Малкович: Не знам нищо за цените на билетите в София

Актьорът сподели, че когато се вдигне завесата, се раздава максимално

14.02.2023 | 17:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Световноизвестният актьор Джон Малкович със специална пресконференция в Народния театър, часове преди да се качи на сцената за най-очакваното представление у нас тази година "В самотата на памуковите полета".

Джон Малкович застана пред българските медии, готов да отговаря на всички въпроси, включително и на тези за цената на билетите на спектакъла с негово участие, които варират от 50 до 400 лв., и бяха най-обсъжданата тема още преди пристигането на световноизвестния актьор.

"Не знам нищо за цените на билетите", заяви Малкович.

В постановката "В самотата на памуковите полета" Малкович си партнира с литовската актриса Ингеборга Дапкунайте. 

"Тази пиеса се опитва да покаже какво е влиянието на неизразените желания. Тези, които сякаш не можеш да оползотвориш. Не можеш или нямаш право да изразиш. Това е поглед върху цената на желанията, които човек не може да изживее", коментира Малкович.

"Надявам се, че ще се насладите на това представление, въпреки че това не е правилната дума, която да употребя. По-скоро се надявам да ви бъде приятно на това пътешествие, на което заедно ще се отправим", каза Ингеборга Дапкунайте.

Актьорите не скриха, че се вълнуват изключително много от това как българската публика ще приеме спектакъла. А Малкович сподели основния принцип, който следва в работата си. 

"Един от принципите, който винаги спазвам и изпълнявам, е, когато се вдигне завесата, да се раздам максимално и да се постарая да си свърша работата възможно най-добре", категоричен е актьорът.

Холивудската звезда е в София за втори път, след като преди 6 години снима у нас заедно с Антонио Бандерас.

"Много ми харесаха музеите и църквите, които посетих. София е прекрасен град", сподели Малкович.

В деня на влюбените Малкович се разходи из романтичните столични улици. Холивудският актьор ще остане в България една седмица.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR