Радев: Партиите на войната да изпратят оръжие, аз съм категорично против

Разкритията и санкциите по "Магнитски" ще повлияят върху изборните резултати у нас, смята президентът

14.02.2023 | 12:48 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев направи първи коментар след наложените санкции от Съединените американски щати на петима българи по закона "Магнитски". По думите му съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма. Той е убеден, че разкритията на Щатите ще повлияят върху изборните резултати у нас.

"Нека партиите на войната първо да спечелят изборите, да съставят правителство и да поемат отговорността за решението Българската армия да изпрати оръжия на Украйна. Хора, които не разбират абсолютно нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в ескалацията на конфликта. Аз съм категорично против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия на Украйна. Войната зацикли и този конфликт не може да се реши с оръжие, а с диалог", заяви Радев.

Президентът очаква 49-ият парламент приоритетно да приеме правосъдната реформа. 

"Не само да симулираме борба с корупцията", допълни Радев и подчерта, че предишният парламент е блокирал важни закони, свързани с Шенген и Еврозоната. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Да, сигурно
преди 1 година
Радев винаги е невинен. 'Партиите на войната' изпратиха оръжие, а не неговото правителство. Сигнализирай за неуместен коментар