Кметът на Перник: Решението да напусна БСП не е емоционално, партията е токсична

"Това не е загуба, а началото на оздравителен процес", смята Атанас Зафиров

13.02.2023 | 19:05 Редактор: Петя Кръстева

Кметът на Перник Станислав Владимиров напусна БСП, а след него оставки подадоха още около 50 членове на местната партийна организация. Това стана след като Конгресът, който се проведе в събота, изключи 14 вътрешнопартийни опозиционери. 

Пред Bulgaria on air Владимиров заяви, че решението е едно от най-трудните, които е взимал през последните години. То не е емоционално, а е обмисляно от дълго време заради токсичността в самата партия. 

"Върхът на всичко беше изключването на една млада генерация, която е бъдещето на нашата партия и държава. През уикенда започнаха да валят оставки и аз нямаше как да стоя встрани", подчерта той.

"Клиентелизмът напуска БСП, след като не успя да изпълни поставената задача за овладяването на партията", така заместник-председателят на социалистите Атанас Зафиров коментира оставките на пернишката организация.

По думите му подобно поведение е характерно за пернишката организация на БСП през последните месеци и години. 

"Това не е загуба, а началото на оздравителен процес. Така или иначе напускащите от много време не се чувстват част от БСП - показват го и резултатите от последните избори, на които пролича, че те работиха за други политически сили", подчерта Зафиров.

Снимка: БГНЕС