Бургазлии скочиха в защита на емблематично заведение в Морската градина

Започна подписка в защита на "Гъбката"

06.02.2023 | 13:43 Редактор: Тодор Петров

В Бургас започна подписка в защита на едно от емблематичните заведения на входа на Морската градина. Заради разразилите се спорове около провелия се търг за нов наемател, морският град е напът да се раздели с него.

Старите бургазлии помнят "Гъбката" като място, където в горещите летни дни са спирали за по лимонада. За Петър Георгиев това е заведението от детството му. 

"Това е едно емблематично място. Обичаме да сядаме там. Срещаме много бургазлии. Това е като един малък клуб на Бургас", сподели той.

Договорът на досегашния наемател изтича, а нов общинската комисия не е определила. Така в края на февруари емблематичното заведение ще трябва да затвори. 

"Надявам се, че ще бъде едно справедливо решение от Община Бургас и "Гъбката" да не бъде премахната, защото тя сто и там повече от 100 години. Има всички необходими документи", заяви наемателят Рауф Сабах.

Засега общинската комисия е отложила разглеждането на казуса. 

"Имаме становище от специалисти, които твърдят, че тя не е преместваем обект и не би трябвало да бъде премахната, след като тя е по чл. 120", посочи Сабах.

В Бургас търгът за преместваемите обекти се печели от този, който първи подаде документи при обявяването на процедурата или първият по време е първият по време е първи по право. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
1
0 rate up comment rate down comment 0
Цецо
преди 1 година
Сещам се че преди време общината разреши на 200 "ЛАВКИ" ЗА *** НА БИЛЕТЧЕТА КЪСМЕТЧЕТА. Питайте "черепа". Но корупция няма. Сигнализирай за неуместен коментар