Борисов: Последното правителство беше най-добре работещото, партиите са абдикирали от управлението

Лидерът на ГЕРБ обясни, че има много ясна политика и че ще разговаря с всички

03.02.2023 | 20:12 Редактор: Ирена Бакърджиева
Борисов: Последното правителство беше най-добре работещото, партиите са абдикирали от управлението

"Последното беше най-добре работещо правителство от всичките. Много от хората там ги познавам. Те бяха на по-ниски позиции по време на нашето управление, но бяха много добри професионалисти. Като започнем от Гълъб Донев, той е изключително прагматичен, умерен, дисциплиниран, човек, който си върши работата". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки новия служебен кабинет.

Росица Велкова беше много добра, зам.-министър години наред при нас. Разбира се, имаме към някои от тях големи забележки, посочи Борисов. Той добави, че партиите реално са абдикирали от управлението. "Сега всички започват да говорят за местните избори, какъв сигнал е към обществото това?! Че ще се похарчат още 100 милиона за същото", каза Борисов.

"Защото в каквато и конфигурация да се обединяват (бел. ред. "Продължаваме промяната" и ДБ), а те го правят, защото разбраха, че не могат да победят ГЕРБ и сега ще пробват всичките да си скрият спада надолу от провала на техните действия и ще опитат да правят нещо голямо, защото знаят, че ще останат в изолация", коментира Борисов и продължи, че това отново ни праща към служебното правителство.

"Хубав, лошо, това е следствие на това, което е казал Радев. Последно мен някой може да ме заподозре във връзки с Радев, освен някоя болна глава, буквално казано, но ние му даваме властта да си я упражнява, а ние продължаваме да си говорим какво ще правим на местните избори", подчерта Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ има много ясна политика. "Ние сме били в коалиция досега два пъти – веднъж с "Да, България", тогава бяха "Реформаторски блок", и веднъж сме били с "Патриотичен фронт", защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре, ако се мине в подобен тип разговори с БСП, ДПС и т.н. Само че в един момент "Продължаваме промяната" и ДБ ще останат в изолация – дали първи, или втори - няма значение. И отново ще започнем протакане на първия мандат, втория, третия. Това им е заявката", коментира Борсов.

"Аз ще разговарям с всички. "Да, България" и "Продължаваме промяната" са били в коалиция, имали са вицепремиер от БСП и понеже сега се страхуват да не би нещо да се направи, изведнъж БСП станаха лоши. Аз декларирам ние няма да се коалираме с БСП, същата декларация я направиха Кирил, Асен и Христо Иванов и ще видите колко са лицемерни. Защото ако им стигат с БСП, те пак ще направят коалиция с тях. С една дума, когато говорят за нас и ДПС, или за "Възраждане", това е лошо, но ако е с тях – е добро", подчерта Борисов.

"Фактът, че те се обединяват, означава, че ние сме първи", подчерта още Борисов. "Продължаваме промяната" е вече крайно лява партия, по-лява от БСП, с уж не знам кое им е дясното на колегите от "Да, България", не знам как ще работят", допълни Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR