Демерджиев отново ще координира организационно-техническата подготовка на изборите

Министрите от кабинета "Донев 2" посветиха първото си заседание на предсрочния вот

03.02.2023 | 16:30 Редактор: Ирена Бакърджиева

След като положиха клетва, министрите от кабинета "Донев 2" проведоха и първото си заседание, посветено на организацията на предсрочния вот.

"Предстои ни отново да организираме предсрочни парламентарни избори и няма да губим никакво време", заяви служебният премиер Гълъб Донев, който днес встъпи отново в длъжност.

По думите му, когато някой се е справил отлично с поставената му задача, тя му се възлага отново.

Относно днешното заседание Донев информира, че кабинетът предстои да разгледа и одобри план-сметката за разходите по организацията на изборите. "Кратък дневен ред, но задължително начало в основната ни задача в подготовката на извънредните парламентарни предсрочни избори", посочи Гълъб Донев преди началото на първото правителствено заседание на служебния кабинет.

Преди да започне работа с първите решения на новия служебен кабинет, премиерът поздрави с добре дошъл министър Найден Тодоров. "Маестро, вече сте министър, сигурен съм, че диригентът ще помага на министъра да управлява сферата на културата в съзвучие", каза служебният премиер.

"Предлагам вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да бъде натоварен отново с отговорността да координира организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 2 април, а министърът на електронното управление Георги Тодоров да координира възложените на Министерския съвет дейности по техническото осигуряване на предвиденото в Изборния кодекс видеонаблюдение и видеозаснемане", каза Донев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR