Смолянчани настояват за намаляване на скоростта на главен път, минаващ покрай домовете им

Организирана е подписка

01.02.2023 | 17:50 Редактор: Петя Кръстева

Жители на смолянския квартал "Устово" настояват за ограничаване на скоростта по главния път, който минава през района. Трасето извежда трафика от областния град към Мадан и Златоград. Вече са събраните над 200 подписа.

Улица "Васил Райдовски" е основна връзка на Смолян със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград.

Живеещият в квартала "Марко Беширов" неведнъж е бил свидетел да се шофира с несъобразена скорост. 

"Когато пътуваме, ни изпреварват младежи с големи скорости, с мощни автомобили. Има пешеходни пътеки, но не се съобразяват с тях", подчерта той. 

Затова с подписка жители на квартала настояват да се поставят изкуствени неравности или повдигнати пешеходни пътеки. 

"Имам надежда, че проблемът ще се разреши, тъй като доста хора сме се подписали и вярвам, че това ще отнеме малко време", смята инициаторът на подписката адвокат Станислав Карагяуров.

Подписката е подкрепена и от инициативния комитет "За Устово". Те настояват за ограничаване на скоростта и по друг пътен участък. 

"Става въпрос за улица "Тракия", която също е част от републиканската пътна мрежа. Проведоха се няколко срещи, община Смолян се ангажира да възложи проектирането, а областно пътно управление да задвижи процедурата в Министерство на регионално развитие. Към този момент нямаме яснота какво е направено", обобщи Елена Павлова от инициативния комитет.

Жителите на квартал "Устово" все още чакат решение на проблема и апелират за бързи и адекватни мерки.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.