В Старозагорско протестираха срещу производство, застрашаващо Долината на розите

Приеха декларацията против изграждането на цех за производство на смоли

31.01.2023 | 13:35 Редактор: Михаела Димитрова

Десетки излязоха на протест срещу изграждането на цех за производство на формалин от дървопреработващо предприятие в района на Павел баня. Хората са категорични - не трябва да се допуска производство, замърсяващо Долината на розите.

Жители от района на Павел баня, Казанлък и Стара Загора протестираха за пореден път срещу намерението за изграждане на цех за формалдехид в село Горно Сахране. Декларацията против изграждането на цеха за производство на смоли получи единодушна подкрепа от всички съветници в местния парламент.

Хората от Павел баня заявиха още, че остават в протестна готовност. Ще обжалват решението на екоинспекцията, което дава зелена светлина за изграждане на инсталацията за производство на формалин.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


3
3 rate up comment rate down comment 0
Втф
преди 1 година
Тровят народа да идат в Турция да правя производство на тези отрови. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Всичко има значение! Това производство е вредно за хората, за природата и за розите.Хем ще се отрази на здравето ни чрез въздуха и водата, хем ще се влоши качеството на розовото масло. То това е "с един куршум - много зайци".На колко човека дава работа Кастамону и каква е заплатата на работника там? Тези работници доволни ли са и искат ли освен да работят и да живеят във вредна среда? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 13
Баклава бей
преди 1 година
Абе я да си сядате на гъзовете ,мътят ви главите и ви манипулират за да нямате работа за да могат да ви използват за ефтина работна ръка .На никого не пречи пройзводството на смоли .Мислите ли че няма да е наблюдавано под лупа от ЕС и при най малкото замърсяване ще бъде спряно .Лъжат ви тези който ви използват да им работите за без пари до сега .Розите са си рози ,нямат нищо общо. Сигнализирай за неуместен коментар