fallback

ГЕРБ: Шишков няма право да вини депутати за бавното възстановяване на Карловско

Николай Нанков обясни, че за пореден път служебният регионален министър прехвърля своите отговорности върху парламента

27.01.2023 | 17:16 Автор: Ирена Бакърджиева

Служебният регионален министър няма право да обвинява депутати за бавното възстановяване на Карловско. Това заяви Младен Шишков от ГЕРБ, на извънреден брифинг в парламента.

"Депутатите нямат вина, че недостатъчно бързо се възстановяват щетите в Карловско след наводненията. Арх. Шишков, като министър на регионалното развитие, никога не е внасял в НС каквито и да било промени със закона за обществените поръчки, за да забързат процеса", коментира депутатът.

"Нека Шишков да погледне законодателството, в него пише, че достатъчно бързо могат да се направят изискваните от него промени от страна на гражданите - могат да се възстановят както пътищата, мостовете, така и цялата инфраструктура", заяви още Младен Шишков.

Бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков обясни, че за пореден път служебният регионален министър прехвърля своите отговорности върху парламента.

"Този проблем той никога не се е опитвал да решава. През 2016 г. по наше предложение е влязъл текст, чрез който, като е въведено бедствено положение, парламентът позволява да се изпълняват незабавни строежи от страна на МС без обществена поръчка, без никакви спирачки", коментира още Нанков, цитиран от БГНЕС.

Министрите на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, на околната среда и водите Росица Карамфилова и на земеделието Явор Гечев бяха в Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback