ГЕРБ: Шишков няма право да вини депутати за бавното възстановяване на Карловско

Николай Нанков обясни, че за пореден път служебният регионален министър прехвърля своите отговорности върху парламента

27.01.2023 | 17:16 Редактор: Ирена Бакърджиева
ГЕРБ: Шишков няма право да вини депутати за бавното възстановяване на Карловско

Служебният регионален министър няма право да обвинява депутати за бавното възстановяване на Карловско. Това заяви Младен Шишков от ГЕРБ, на извънреден брифинг в парламента.

"Депутатите нямат вина, че недостатъчно бързо се възстановяват щетите в Карловско след наводненията. Арх. Шишков, като министър на регионалното развитие, никога не е внасял в НС каквито и да било промени със закона за обществените поръчки, за да забързат процеса", коментира депутатът.

"Нека Шишков да погледне законодателството, в него пише, че достатъчно бързо могат да се направят изискваните от него промени от страна на гражданите - могат да се възстановят както пътищата, мостовете, така и цялата инфраструктура", заяви още Младен Шишков.

Бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков обясни, че за пореден път служебният регионален министър прехвърля своите отговорности върху парламента.

"Този проблем той никога не се е опитвал да решава. През 2016 г. по наше предложение е влязъл текст, чрез който, като е въведено бедствено положение, парламентът позволява да се изпълняват незабавни строежи от страна на МС без обществена поръчка, без никакви спирачки", коментира още Нанков, цитиран от БГНЕС.

Министрите на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, на околната среда и водите Росица Карамфилова и на земеделието Явор Гечев бяха в Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: БГНЕС