Стотици снегорини чистят пътищата в София и страната, АПИ с апел към шофьорите

Жълт код за обилни валежи е обявен в 11 области

27.01.2023 | 07:32 Редактор: Тодор Петров
Стотици снегорини чистят пътищата в София и страната, АПИ с апел към шофьорите

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес в 11 области в Източна България. В София на терен 140 снегопочистващи машини са извършили обработки по трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци, мостове, както и по Южната дъга на Околовръстния път и общинските пътища в районите Витоша, Панчарево, Нови Искър и др. 

Продължават обработки в районите "Средец", "Възраждане", "Оборище", "Овча купел" и "Красно село". Градският транспорт в София се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. 

Близо 300 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през най-високия старопланински проход - "Троянски". 

Ограничено е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета на територията на област Смолян. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
фути
преди 1 година