Застудяването продължава, снеговалежи ще обхванат страната

Максималните температури ще са от 1 до 6 градуса

27.01.2023 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални сутрешни температури от минус 1 до плюс 3 градуса, в северозападните райони на места температурите ще паднат до минус 2-3, а по морето - до 5-6 градуса. Снеговалежи ще обхващат също централните и североизточни части от страната. 

По-интензивни валежи от дъжд и сняг се очакват през нощта срещу събота в Добруджа, на места количествата ще достигат до 10-15 литра на кв.м. Облачността ще бъде значителна със слаби валежи в западните и южните райони. По високите западни полета и в Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг. 

Максималните температури ще са от 1 до 6 градуса, по Черноморието - до 10. Над планините ще бъде ветровито и облачно, със снеговалежи главно в Стара планина, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота ще превалява в Родопите и на юг от Бургас. В неделя валежите в източните райони ще спират, най-късно в Североизточна България. Новата седмица ще започне с по-ниски сутрешни температури. В понеделник ще бъде студено с показания на термометрите в сутрешните часове от минус 6 до минус 1 градус. 

Във вторник нова облачна вълна от запад ще донесе снеговалежи, с нова снежна покривка в населените места от 5 до 10 см. Днес очакваме краткотрайни, но интензивни валежи в Южна България. В района на Хасково и Ямбол валежите ще са по-значителни - между 20-30 литра на кв.м.

Гледайте цялата прогноза във видеото.