ГЕРБ: АПИ действа неадекватно, предлагаме до 3 глоби на година за липса на винетка

"Казусът с Пролеша можеше да бъде разрешен с постановление на МС", подчерта бившият регионален министър Николай Нанков

26.01.2023 | 12:51 Редактор: Петя Кръстева
ГЕРБ: АПИ действа неадекватно, предлагаме до 3 глоби на година за липса на винетка

Имаме изключително неадекватно поведение от страна на Агенция "Пътна инфраструктура, затова че не са уведомявали шофьорите, ако имат повече от три нарушения. Това каза на брифинг пред журналисти депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

"Затова текстовете в Закона, който ще се гледа на комисия на второ четене и до края на живота на това НС, ще мине на второ четене в зала е именно това – да свършим работата на една бездействаща две години администрация, за да могат максимум на трета глоба от стационарна камара ползвателите на пътя, които са нарушили по знайни или незнайни причини, да бъдат уведомявани", подчерта той. 

Нанков подчерта още от ГЕРБ ще настояват да се върне назад законът, според който има максимум три глоби на година, а тези, които вече са внесли повече - да бъдат компенсирани от АПИ, пише "Фокус".

"Този казус можеше да бъде разрешен с акт на Министерския съвет - с едно постановление, което за съжаление не се случи вече повече от 6 месеца. Затова ние в Закона предлагаме – до 3 глоби със задна дата от 1 януари 2019 г. за всички ползватели на републиканските пътища, не само за казуса със село Пролеша", каза Нанков.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година