Инспектори обикалят язовири по сигнали за нелегален риболов, глобиха 7 рибари

Уловената риба е върната във водоемите

25.01.2023 | 15:03 Редактор: Елеонора Танева
Инспектори обикалят язовири по сигнали за нелегален риболов, глобиха 7 рибари

След получен сигнал за извършване на нерегламентиран риболов в язовир "Жребчево", местност "Червенака", служители от сектор "Рибарство и контрол" град Сливен извършиха незабавна проверка. На посоченото в сигнала място, със съдействието на любители риболовци, е открита и извадена от водата мрежа с дължина 70 м. Уловената е нея риба от вида шаран – 8 кг, е освободена и върната обратно във водата. Мрежата е иззета за унищожаване.  

При извършена друга проверка от служители от Стара Загора и Сливен на територията на язовирите "Розов кладенец" и "Жребчево", местността "Римски мост", са заловени общо 7 любители риболовци с уловено количество риба надхвърлящо многократно разрешеното за дневен улов. 

Рибата е върната обратно във водата. На заловените лица са съставени 7 акта за нарушаване разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите.

При извършена по вода проверка на язовир "Александър Стамболийски", служители от сектор "Рибарство и контрол" град Габрово установиха близо 150 м хрилни мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети за унищожаване, а уловената в тях риба е върнаха обратно във водата. 

Снимка: ИАРА