Христанов за казуса с "Евролаб": Държавният интерес не е защитен, Донев да отговаря защо

Заради невнесена навреме такса БАБХ не може да обжалва съдебно решение за наетите от дружеството помещения на границата

23.01.2023 | 18:26 Редактор: Петя Кръстева
Христанов за казуса с

След като днес стана ясно, че заради невнесена навреме такса БАБХ не може да обжалва съдебно решение за наетите от дружеството "Евролаб 2011" помещения на ГКПП "Капитан Андреево", казусът коментира и депутатът от "Продължаваме промяната" Иван Христанов. 

"Още в началото на декември от партията внесоха сигнал в ДАНС за "престъпна небрежност" от страна на новото ръководство на Агенцията по храните, назначено от служебното правителството. В сигнала се съдържаше и информация за неплатената държавна такса от 70 лева , провалила едно от делата срещу "Евролаб". Върховният административен съд сега потвърждава, че държавният интерес не е бил защитен", заяви депутатът, цитиран от БНР.

Според него въпросът "Защо?" трябва да бъде зададен на служебния премиер Гълъб Донев.

"Ако държавата продължава да се отнася толкова небрежно към своите интереси, вече е въпрос на време от една или друга форма да бъде възстановено това, срещу което ние се борим. Тези 70 лева показаха, че процесите са обратими, че голямата кола може да бъде обърната от много малко камъче, стига един или няколко души да решат, че го искат на високо държавно ниво", обобщи Христанов.

Снимка: БГНЕС