"Продължаваме промяната": БСП да пробва правителство на малцинството

"ГЕРБ бутат напред в дневния ред теми, които ползват за политически нападки", смята Искрен Арабаджиев

19.01.2023 | 08:50 Редактор: Петя Кръстева

"Имаме сериозни разминавания с БСП и по отношение на позицията за войната в Украйна, и по отношение на еврозоната, и по отношение на съдебната реформа, заяви депутатът Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промяната". 

От партията смятат, че мандатът на БСП няма да може да бъде реализиран. Според Арабаджиев компромиси по тези теми не могат да се правят. Той уточни, че могат да подкрепят политики, но не и да участват в правителство.

Арабаджиев припомни допирните точки в т.нар. "хартиена коалиция" между БСП, ГЕРБ и ДПС.

"Ако искат, да пробват правителство на малцинството. Ние направихме компромиси още с нашето правителство на четворната коалиция, когато включихме много различни партии в управлението. Нека да видим в момента партиите до какъв компромис са готови да стигнат", коментира депутатът, цитиран от БНР..

"ГЕРБ бутат напред в дневния ред теми, които използват за политически нападки, за пропаганда, сякаш не искат да се състави правителство, а се подготвят за избори", смята Арабаджиев.

Той обобщи, че "местните избори са последният стълб, който държи подкрепата за ГЕРБ и ДПС" и че чрез зависимостите в малките населени места се задържа подкрепата за сегашния модел. 

Снимка: БГНЕС