В кои градове обявиха грипна епидемия и в кои предстои такава

В София нивата на заболеваемост са далеч под необходимите стойности

17.01.2023 | 06:58 Редактор: Тодор Петров
В кои градове обявиха грипна епидемия и в кои предстои такава

Стара Загора от днес е в грипна епидемия. Временните противоепидемични мерки се въвеждат до 23 януари. Учебният процес ще бъде преустановен от 18. 

Маските в аптеки, оптики, здравни заведения и в градския транспорт са задължителни. Преустановяват се консултациите за бременни и кърмачета, с изключение на неотложни състояния, както и профилактичните прегледи и имунизациите. Ограниченията важат и за свижданията в болниците. 

В детските градини ще се провежда ежедневен филтър на децата. Преустановява се и посещението на лица под 16 г. без придружител в търговските обекти от типа МОЛ. 

Днес е последният ден от обявената грипна епидемия в Бургас. Областният щаб там ще решава дали тя да бъде удължена. Срокът на грипната епидемия в област Шумен изтича утре. 

В Пловдивска област случаите на болни от грип нарастват и в следващите дни се очаква областният щаб да вземе решение дали да бъде обавена грипна епидемия. В София нивата на заболеваемост са далеч под необходимите стойности за обявяване на епидемия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


5
1 rate up comment rate down comment 0
Маринела
преди 1 година
За да запазим децата (особено ,тези в началното училище) здрави е редно да са си вкъщи. Те няма да се събират в МОЛ, да ходят на групи на кино и т.н. Всички треперим всеки ден, как ще се пробере детето-болно или здраво. И не е вярно,че в София са малко болните. ОБЯВЕТЕ ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ за София. Опазете ни децата! Сигнализирай за неуместен коментар
4
8 rate up comment rate down comment 0
Gosho
преди 1 година
МОЛЯ ВИ ВЪВЕДЕТЕ ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В СОФИЯ СТРАШНО Е ПОЛУЖЕНИЕТО ПЪЛНО Е С БОЛНИ Сигнализирай за неуместен коментар
3
14 rate up comment rate down comment 0
Darya
преди 1 година
Трябва да се въведе грипна ваканция и в София. Има много болни и трябва да се предотврати заболявани и на здравите. Сигнализирай за неуместен коментар
2
21 rate up comment rate down comment 0
Ева
преди 1 година
Глупости в София всеки втори е болен, а детето ми не е оздравявало тази зима.Правите си каквото искате няма достатъчно болни друг път. Сигнализирай за неуместен коментар
1
18 rate up comment rate down comment 0
Кирилка
преди 1 година
Въведете грипна ваканция в София. Много се притеснявам за детето си. Сигнализирай за неуместен коментар