Уволняват пияната лекарка във Враца, близки на починалото дете се молили на колене

"Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова", заяви директорът на Центъра на спешна помощ

11.01.2023 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

След смъртта на 3-годишно дете снощи в катастрофа край Враца - лекарката от Спешна помощ, отзовала се на сигнала, е била с положителна проба за алкохол.

Очакват се и резултатите от аутопсията на детето, от която ще стане ясно как и къде точно е настъпила смъртта му и дали то е можело да бъде спасено от медиците, както твърдят неговите близки.

"Близо два часа се молих, падах на колене, питах къде е детето. След това излезе една лекарка и каза: "За съжаление, внучето е починало". Синът ми в паника ли, от яд ли - излезе и удари прозореца, защото два часа те държат детето и никой нищо не знае", разказа дядото на починалото дете Бисер Йорданов.

"Тръгнах по първата линейка. Излезе тая неадекватната и ми казва, че детето е починало и нищо не може да се направи. Аз ѝ казах: "Г-жо, вие сте пияна, видях още, когато дойдохте на самата катастрофа, вие сте неадекватна вие сте пияна", сподели бабата на починалото дете - Капка Станева.

По настояване на бабата е направена алкохолна проба на лекарката от Спешното отделение.

"Да, взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", заяви говорителят на ОДМВР - Враца - Красимир Василев.

От спешния център бяха категорични че ще вземат драстични мерки.

"Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се, че ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен от ОД МВР Враца. Пробата е положителна. При така стеклата се информация, ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", категоричен бе директорът на ЦСМП, Враца - д-р Галина Лещарска.

Според близките на пострадалото семейство е имало забавяне и в пристигането на линейките.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.