Пияна лекарка отишла на катастрофата, при която загина 3-годишно дете

"Дошла е със собствения си автомобил по-рано на работа", поясни директорът на Спешния център

11.01.2023 | 11:22 Редактор: Искра Ангелова
Пияна лекарка отишла на катастрофата, при която загина 3-годишно дете

Положителна е пробата за алкохол на една от лекарките, отзовали се с линейка на сигнала за катастрофа край Враца, при която почина 3-годишно дете, съобщиха от полицията в града. Проверка е направена след сигнал от роднините на загиналото момченце. Те се оплакаха също, че линейките са закъснели много.

По-рано директорът на Спешния център във Враца д-р Галина Лещанска беше категорична, че колите на Спешна помощ са реагирали бързо - за 5 минути, а набедената за пияна лекарка не употребява алкохол.

Директорът на спешния център подчерта също, че на сигнала е реагирал вечерният екип, който е на смяна от 19:30 ч., но медиците традиционно са дошли по-рано на работа. Наложило се е те да тръгнат, защото дневният екип е бил на адреси в града.

По информация на д-р Лещарска лекарката, за която се твърди, че е била пияна, е отказала да даде проба за алкохол с мотива, че се нарушават правата ѝ, предава "Труд".

"Тази колежка е изключително съвестна. Дошла е със собствения си автомобил по-рано", каза още директорът на Спешния център. Медиците твърдят, че 3-годишното момченце е починало на мястото на инцидента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR