Топлата зима удари ски курортите у нас, в Пампорово организираха молебен за сняг

Предупреждение за дъжд и вятър в няколко области в страната

10.01.2023 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Предупреждение за дъжд и вятър в няколко области в страната. Трите области, в които имаше оранжев код, са Смолян, Кърджали и Хасково. В последната през деня отчетоха над 30 литра на квадратен метър дъжд, а в Смолян от обяд започна да вали сняг.

А заради липсата на сняг, хотелиери и ски-учители в Пампорово се опасяваха, че зимният сезон може пострада сериозно.

"Има анулации, няма защо да се лъжем. Специално нашият хотел страда малко от това, тъй като ние имаме доста организирани туристи отвън, които просто нямаше как в последния момент да анулират, но българите анулират в момента", каза Антон Анастасов.

"Отпадаха доста резервации. Но които имаха желание да карат, караха, пистите бяха много добре направени за условията, които позволяваха. В сравнение с цяла Европа - ние имахме едни от най-добрите условия", подчерта собственикът на ски училище Стефан Масурски.

Ски зоната в Пампорово не работеше, а ски учителите организираха молебен за сняг. Той беше отслужен от отец Запрян Шиков на плац "Студенец", въпреки тежките метеорологични условия и обилния снеговалеж. Присъстващите се помолиха за успешен сезон.

"Правим такъв молебен за сняг, за здраве на всички ски училища, всички ресторантьори от Пампорово. Надяваме се, че годината и сезонът ще са добри, и ще има хубав сняг", допълни Масурски.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС