fallback

Министър Шишков с големи новини за пътищата в Северозапада

Шефът на МРРБ не е останал доволен от състоянието на обхода на Враца и участъка между Монтана и Враца

10.01.2023 | 14:50 Автор: Вяра Димова

До половин година ще направим опит да пуснем движението по новоизграден 7-километров участък от скоростното трасе Видин – Ботевград, между Новачене и Скравена. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който днес инспектира строителството на бъдещия скоростен път от Монтана до Ботевград.

"Не останах никак доволен от състоянието на обхода на Враца и участъка между Монтана и Враца", отбеляза министър Шишков.

Той напомни, че за въпросните отсечки преди години е имало изготвена оценка за въздействие върху околната среда и концепция за проект, но се е оказало, че трасето е неподходящо. В тази връзка министърът информира, че до средата на месец февруари ще бъде започната процедура за възлагане на подробен устройствен план и разширен идеен проект за трасето. 

Регионалният министър изрази очакване след Великден да започне строителството и на отсечката Ружинци – Монтана.

Шишков обобщи, че най-напреднало е строителството на скоростния път малко след Видин до Ружинци. Първият участък при Видин е по-назад в изпълнението. Строителството на етапа Мездра – Ботевград върви по график, но за съжаление има забавяне поради проблеми с техническото решение, както и все още неодобрени ПУП-ове за новите пътни възли.

"Това забавяне е във връзка с проблемите, заложени през 2020 г. Очаквам до месец-два да бъдат одобрени всички подробни устройствени планове в тази част, за да се отпуши този проблем. Строителните фирми нямат проблеми с финансирането", каза още той.

Снимка: Пресцентър МРРБ

fallback
Още от България
fallback