Борисов: "Продължаваме промяната" сложи народа в тенджера и го свари

Лидерът на ГЕРБ поздрави Корнелия Нинова за изказването ѝ, че иска да води разговори с лидерите на партиите

08.01.2023 | 14:46 Редактор: Петя Кръстева
Борисов:

"Те лъжеха и обвиняваха, използваха огромната си медийна мощ и успяваха на наложат на обществото теми, които изобщо не са така. Помните - Асен Василев ви заплаши с пет години затвор, обвиниха младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цената на горивата", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката организация на партията.

"Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, масовите горива, които се употребяват не само по месеци, а по дни. Искаме да ви запознаем какво е спечелено от джоба на българите, всеки ден какво е вадено - точно ефектът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха", посочи Борисов.

Коментирайки предстоящия трети мандат за съставяне на кабинет, Борисов каза, че начинът с посредници не е сериозен.

"Партиите избират ръководства и председатели, които носят отговорността. Не е редно през посредници да тичат и да договарят. Големите компромисни важни решения се вземат на лидерско ниво", добави той.

Борисов поздрави Нинова, която по-рано днес каза, че предпочита да покани лидерите на партиите на разговор, пише БГНЕС. 

"Съгласен съм и с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Познавам го добре. Обяви кабинет, покани ни и кажи при какви условия всичко, което говориш, може да се случи - да подпишем документ. Точната дума е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии и министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия", обобщи Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година