Гешев: Има сериозен прогрес в МВР, заедно ще защитим гражданите

"Единственият враг на българските институции би трябвало да е престъпността", заяви главният прокурор

06.01.2023 | 14:10 Редактор: Тодор Петров
Гешев: Има сериозен прогрес в МВР, заедно ще защитим гражданите

Главният прокурор Иван Гешев заяви в Перник, че прокуратурата ще направи всичко възможно да противодейства на растящата престъпност. Той подчерта, че вижда сериозен прогрес в МВР и подобряване на взаимодействието в битката срещу престъпността.

"Благодарение на трагични законодателни експерименти се съсипа Специализираната прокуратура и ако мога да кажа - под знамето за борба с корупцията се унищожиха борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност, но това са обективните реалности и българската прокуратура ще направи всичко възможно да защити българските граждани", каза Гешев.

"За съжаление, българската прокуратура остана една от малкото стабилни институции в момента в държавата. Не сме безгрешни, съзнаваме своите грешки, но правим всичко възможно да помогнем и да защитим гражданите", изтъкна главният прокурор.

"Въпросът е заедно, виждам сега сериозен прогрес при колегите от МВР и подобряване на взаимодействието, да се опитаме заедно да защитим българските граждани в рамките на законите на страната и в рамките на възможностите. А не да воюваме едни с други, защото единственият враг на българските институции би трябвало да е престъпността", подчерта Иван Гешев, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Голяма беля
преди 1 година
Патката Барби да вземе и да зачете в портал "Култура" за правилната и неправилна употреба на пълния и изпразнен член в майчиния език. Инак, привърженик съм на Истанбулската конвенция в строгия й вариант Сигнализирай за неуместен коментар