НОИ обяви кога започва изплащането на пенсиите

Графикът се актуализира всеки месец

03.01.2023 | 12:38 Редактор: Искра Ангелова
НОИ обяви кога започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите през януари 2023 г. чрез пощенските станции ще започне на 9 януари (понеделник) и ще приключи на 20 януари (петък).

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, но когато тези дати са неработни дни, какъвто е случаят със 7.01.2023 г. (събота), изплащането започва в началото на следващия работен ден - 9 януари. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции, съобщават от НОИ.

Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 януари 2023 г.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика "Календар на плащанията".

Снимка: БГНЕС

Какво очаквате да се случи с качеството на живот в България през 2023 г.?

Животът ще става все по-скъп и все по-труден. Инфлацията ще продължи да изпреварва ръста на заплатите.
70%
Ситуацията у нас ще се подобри. Инфлацията ще бъде овладяна, доходите ще нараснат значително.
8%
Очаквам 2023 година да бъде същата като изминалата - няма да има никаква промяна в страната.
16%
Не ме интересува особено, намирам начини да се спасявам сам.
5%
Общо 2659 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 1
система и справедлив
преди 1 година
Пенсионната реформа, сътворена от евро-депутата социалист Ивайло Калфин няма аналог в света! Ако нямаш 40 години трудов стаж, не можеш да се пенсионираш! Дори да нямаш работа или да не си в състояние да работиш! освен това, всяка година коефициентът се променя така, че по-старите пенсии изостават драстично от по-новите! Затова пък, Партията на Нинова предложи и прие таван на пенсиите 3400 лв. Сега, около 1000 души, висши чиновници и партийци получават такава пенсия! Сигнализирай за неуместен коментар