Празничното разписание на транспорта изнерви столичани - закъсняват за работа

То ще важи до 1 януари следобед за някои линии, а за всички останали - до 2 януари

29.12.2022 | 14:03 Редактор: Ирена Бакърджиева

Градският транспорт в София ще работи с празнично разписание и в работните дни 29 и 30 декември, което означава по-дълги интервали на чакане.

Това ще важи до 1 януари следобед за някои линии, а за всички останали - до 2 януари. Изключение правят само линиите, които се движат до квартал "Витоша", те ще запазят делничното си разписание.

Хората, които са останали в София и ще работят тези 2 дни, казват, че разреденият градски транспорт ги възпрепятства да стигнат навреме на работните си места.

"По-лошо е, защото много трудно се придвижваме и има по-големи задръствания, при което закъсняваме за доста места, някои работим и е много сложно", каза столичанка.

"По много време чакаме - по 20-30 минути, а не трябва да се чака толкова време. Грешна информация на джипиесите", сподели друг столичанин.

Гостите на София признават, че дори и по празнично разписание градският транспорт в София идва по-начесто, отколкото в техните населени места.

"Идваме на спирката и то вече е дошъл автобусът, в Бургас е много по-бавно, ама и метрото много помага", посочи студентка в София.

"Още от самото начало на празничните дни 24 до 2 януари ние сме предвидили градският транспорт да работи по празнично разписание, като сме сметнали да бъдат на 29 и 30, тъй като много голяма част от хората ще слеят празниците, София няма да е толкова натоварена и смятаме, че можем да извозим нормално пътниците с разписанията, които сме пуснали", коментираха от ЦГМ.

"В момента се получава ситуация, в която паркирането в София е безплатно, градският транспорт е разреден, което автоматично означава едно нещо като послание от СО: "елате всички с коли в центъра", това е недопустимо и грешно като политика и не трябва повече да бъде допускано", смята Борис Бонев от "Спаси София".

В новогодишната нощ от 23:30 до 04:30 сутринта на 1 януари ще се движат метро, трамваи, автобуси и тролеи. Разписанието на метровлаковете ще е на 30 минути, а на наземния транспорт - на около 1 час, като подробна информация за всяка линия може да се намери на сайта на ЦГМ.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Столичанин в повече
преди 1 година
Нормално, уж е РБОТЕН ден, но транспорта ПРАЗНУВА! Сигнализирай за неуместен коментар