Натоварен ден на летището и гарите в София, катастрофа на АМ "Тракия"

По пътищата има засилено присъствие на полицейски патрули

24.12.2022 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

Много хора и днес тръгват на път, за да прекарат празниците със своите близки. По пътищата има засилено присъствие на полицейски патрули, които следят за спазване на правилата, а във влаковете и автобусите са осигурени допълнителни места. 

В деня преди Коледа хиляди тръгнаха на път, за да се срещнат със семействата си. Връщащите се у дома от чужбина бяха очаквани от близките си на летището. 

"Пълно е сърцето, душата. Нямам думи в момента просто", сподели Зоя.

"Чакам съпруга ми, това е първото за идване за Коледа след пандемията, така че емоцията е голяма", каза Ева.

Сега семействата на Зоя и Ева вече заедно са пред трапезата вкъщи. На централната автогара също стотици избраха последния момент, за да пътуват. 

"Пътуваме към Троян, аз съм нейна братовчедка, и защото моите родители са в чужбина при брат ми, ще празнувам там", разказа Кристин.

"Празниците ще ги посрещнем на много места - София, Вълчедръм. Пожелавам щастие на всички хора", каза Цветелина.

"Ще празнуваме семейно празниците и сме подготвили символичен подарък - много хубава икона, която символизира щастие и семейството", сподели Лиана.

Следващата седмица се очаква по пътищата и гарите отново да е натовареното, заради пътуващите за посрещането на новата година.

Междувременно на 77-ия км от АМ "Тракия" днес стана катастрофа в платното в посока София. По непотвърдения информация има един пострадал. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.