Шестокласник поясни на депутатите къде бъркат: Неразбирателството се лекува с разговор

"Със сигурност ще стана журналист. Колеги, може да ме очаквате след 20- 30 години", обърна се ученикът към медиите

21.12.2022 | 19:45 Редактор: Петя Кръстева

Шестокласник откри днешното заседание на правителството и даде своеобразен отговор на властта - къде бъркат и защо не може да се състави правителство. 

Нетипично за началото на заседанието на Министерския съвет, до министър-председателя Гълъб Донев седна шестокласникът от столичното 7-мо училище Божидар Лалов, който води и своя рубрика в радио "София". Поводът е покана от Божидар към премиера да участва в неговото предаване.

"Божидар ми отправи покана да участвам в неговия проект – следизборен маратон. Тогава му казах, че предпочитам да се запознаем лично в удобно и за двамата време", разказа премиерът. 

Срещата е била вчера при закрита врата, а двамата са обсъдили теми от взаимен интерес. Именно на тази среща ученикът споделил за страстта си към журналистиката и политиката, като премиерът поискал да чуе мнението му за ситуацията у нас. 

"Неразбирателството се лекува с разговор, с мир - това е моята мечта за България. Когато порасна, бих искал в страната да има мир и разбирателство между хората", подчерта ученикът. 

Божидар отговори и какво би искал да работи, когато порасне.

"Със сигурност ще стана журналист в бъдеще. Колеги, може да ме очаквате след 20- 30 години", обърна се той към представителите на медиите в залата.

Божидар получи подарък от служебния премиер – двуезична книга по текст на Джон Ленън. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов. 

Снимка: БГНЕС