Изгорелите момчета в кола в Трън са от Омуртаг, работи се по две версии

Тримата млади мъже са пребивавали в района, за да търсят трюфели, разпитани са четирима души

21.12.2022 | 11:47 Редактор: Тодор Петров

Загиналите момчета, чиито обгорели тела бяха открити в автомобил в Трън, са от Омуртаг. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата.

"Открити са телата на трима души и тела на животни. Причината за пожара се установява. Назначената техническа експертиза ще даде отговор на въпроса дали се касае за техническа неизправност на автомобила или за умишлено запалване. Тримата млади мъже са пребивавали в района, за да търсят трюфели", обясниха от прокуратура в Перник.

Сигналът е подаден от близък на едно от лицата, за които се предполага, че са се намирали в автомобила. Разговарял е със своя близък в ранните часове на 20 декември, след което не е успял да се свърже с него дълго време.

Предстои изследване, което да потвърди самоличността на изгорелите лица. Не се изключва нито една от версиите към момента. Момчетата са пристигнали в Трън в нощта на 19 срещу 20 декември. Не за пръв път са в района на Трън. Инцидентът е станал в гориста местност. Не са установени следи от други автомобили или хора.

Лицата, които са тръгнали да ги търсят, първи са подали сигнал в полицията. Били са заедно, пристигнали са с два автомобила. Имали са уговорка да се срещнат в Трън. Назначени са пожаро-техническа и съдебно-медицинска експертиза, както и експертиза на телата на животните.

В единия автомобил се е намирал брат на едно от момчетата, посочиха още от прокуратура. Разпитани са четирима души от другия автомобил.