fallback

8 лв. на глас: "Има такъв народ" вече получава пълен размер на субсидията

До момента партията взимаше по един лев на глас

20.12.2022 | 20:15 Автор: Вяра Димова

Партия "Има такъв народ" вече получава в пълен размер партийната си субсидия - 8 лв. на получен глас. Това показват данните за предоставената част от годишната държавна субсидия на политическите партии и коалиции за периода от 2 октомври до 31 декември 2022 г., публикувани от Министерството на правосъдието. 

До момента партията взимаше по един лев на глас, като подаваше декларация за това на всеки три месеца от 4 април 2021 г. Тогава решението беше обявено от лидера Станислав Трифонов.

"Още преди изборите казах, че “Има такъв народ” няма да вземе субсидия от 8 лева, а ще вземе само 1 лев на глас, защото такава е волята на българите, изразена на национален референдум", заяви той на 1 юли 2021 г., припомня "Труд".

От публикуваните на сайта на МП документи е видно, че до 2 октомври тази година от ИТН са получавали по 1 лев субсидия, като от началото на годината на партията, от бюджета, са изплатени 187 200 лева на три пъти. 

Въпреки слабия резултат на последните избори обаче, субсидията на ИТН за последните три месеца е скочила рязко, надхвърляйки сумата получена през предишните девет месеца на годината и е достигнала 191 616 лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback