Трифонов платил глоба за забавянето на данъчната си декларация, нападна Петков за партийната субсидия

Той упреква Кирил Петков и Асен Василев, че са взели партийна субсидия, въпреки референдума

18.08.2022 | 17:21 Редактор: Петя Кръстева

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов с пост за имотното си състояние, след като миналата седмица стана ясно, че не е подал имуществената си декларация в определения от закона срок. Той е категоричен, че не е нарушил закона. Шоуменът подчерта, че е платил глоба заради това, че не е подал данъчната си декларация към Антикорупционната комисия навреме.

Последва реакция от КПКОНПИ.

"Прилагаме разпоредбите на закона спрямо всеки, който не го спазва", подчертаха те. Лидерът на партията реагира на позицията им с втора публикация  във Facebook.

"От коментарите под днешния ми пост разбрах, че много хора ме мислят за луд. Мислят ме за луд, защото съм върнал на държавата законно дадената на “Има такъв народ” партийна субсидия от близо 4 млн. лв. (при превода от следващото тримесечие ще откажем още половин милион лева и така ще сме върнали на държавата над 4,2 милиона лева)", пише той.

Трифонов подчертава, че се е замислил дали в действителност не е луд.

"4 млн. лв. са ужасно много пари, които чисто по закон са получени като субсидия. Другите, които имат субсидия, си ги взимат. Е, имало референдум, на който 3,5 млн. българи казали, че субсидията трябва да е 1 лв. - голяма работа! Те могат да кажат всичко, но законът казва друго. Законът казва, че субсидията е 8 лв. Така че, дават ли ти - взимай", пояснява той. Трифонов дава пример с бившия премиер Кирил Петков и ексминистъра на финансите Асен Василев, които са се обявили за почтени, но въпреки референдума,  са си взели парите.

"Аз съм луд, защото поставям морала над закона и правя всичко възможно да си удържа на думата, а другите, които ви взимат парите, въпреки че ясно сте се изразили колко искате да им давате - те са нормални. Вие бихте ли направили като мен? Каквото и да си отговорите, отговорът си е само за вас. За публичните хора като мен - хората, които носят отговорност за другите, отговорът е пред очите ви. Дали медиите го показват или не - няма значение. Интернет го показва. И вие ще решавате кой е почтен и кой е непочтен", заключва той.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК