Борисов: "Продължаваме промяната" лъжат като промоутъри на тигани и прахосмукачки

"Промяната били млади хора – той Денков е колкото мене", коментира лидерът на ГЕРБ

17.12.2022 | 18:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че без подписан документ за ясно и прозрачно управление предсрочни избори са неизбежни. По думите му от "Продължаваме промяната" ще предложат прикрит партиен кабинет.

От Варна Борисов заяви, че без предварителен документ за ясни политики съставянето на редовен кабинет ще бъде обречено.

"Гледам техните стъпки, те имитират това, което направихме ние само че с прикрит партиен кабинет – няма да са Киро и Асен премиери, ще е Денков отпред, нещо, няма кого да излъжат", заяви Бориосв.

Последва и остра критика от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към бившите управляващи от "Продължаваме промяната" и техните симпатизанти.

"Промяната били млади хора – той Денков е колкото мене", коментира Борисов. "Аз не знам къде са им мостовете. Еконта дойде, излъга ви, налага ви хубаво, ама точно като тези промоутърите, където лъжат с тиганите и прахосмукачките. 4 магистрали, 5 моста, 6 тунела и българите викат: "ай, въй, каква работа", гледай какво ще ги направят", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува и фискалната политика на Асен Василев. 

"Правителството трябва да има излишък в бюджета, тогава се опитвах да им обясня на хората с мазнинка да имаш за зимата, да имаш нещо. Ние им оставихме 15 милиарда, сега те ни слагат по 15 милиарда дълг на месец, на година", посочи Борисов.

Той отново заяви, че не се е виждал с президента Радев. Потвърди и че Николай Габровски е отказал да участва в следващ кабинет с друг мандат.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR