БСП и ДБ отрязаха проф. Габровски: Дойдохме от уважение, няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

"Аз съм тук в качеството си на гражданин", заяви кандидатът за премиер

08.12.2022 | 11:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Ние Ви благодарим за поканата. Изразявали сме многократно своята политическа позиция и сме тук от уважение към Вас. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с Вас като премиер". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Габровски.

"Ние имаме дългогодишни отношения с ГЕРБ", добави Нинова, цитирана от БГНЕС.

"Именно заради тези дългогодишни отношения към ГЕРБ, аз съм тук в качеството си на гражданин", отговори проф. Габровски.

"В тази конфигурация ние не можем да подкрепим правителство с първия мандат". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по време на срещата на парламентарната група на политическата формация с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС.

"Ако правителство бъде излъчено и вашата мисия завърши с успех, ние ще бъдем отворени, макар и като опозиция, да работим по конкретни теми по начин, по който и в момента работим с политическата партия, която ви е излъчила. Има широк спектър по теми, по които добре работим и намираме общ език", отбеляза Христо Иванов, цитиран от БТА. 

Той поздрави проф. Габровски за това, че е ръководен от гражданския си дълг "да помогне на политическата система да преодолее различията в нея". 

"За съжаление, ние не намерихме начин да преодолеем разделенията. Трябва да се промени тонът. Сигурен съм, че всяка от политическата формация е направила усилия в тази посока, но те се оказаха недостатъчни. Надявам се да успеете да промените това, колкото и да е трудно", обърна се Иванов към кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС. 

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
4 rate up comment rate down comment 0
Емилия Дечева
преди 1 година
Крайно време е партиите да си плащат сами предизборните кампании. Тогава може би ще спрат да си играят на Политика и ще подходят с отговорност към задълженията си спрямо бедния български избирател. Това вече е наглост. Колко време страната ни е на автопилот... Сигнализирай за неуместен коментар