Задръжките падат: Над 15 000 младежи заливат Банско за студентския празник

В механите се налага да отказват резервации заради липса на места

07.12.2022 | 19:10 Редактор: Тодор Петров

Хиляди студенти още днес пристигнаха в зимния курорт Банско, за да отбележат утрешния 8 декември. След няколко години намалена посещаемост заради Ковид пандемията, сега се очаква рекорден брой студенти да празнуват в Банско.

Над 15 000 студенти чака курортното градче за 8 декември. 

"От днес ще почнем. Дойдох за първи път, да си направя сефтето за всичко, да се разходя, да видя околността на Банско, да се кача горе на планината утре. И като цяло да избухна. Да е незабравимо. Защото съм първи курс и всички казват, че на Банско е много яко, и ние решихме да пробваме как е", споделят студенти.

В механите в Банско в последните дни се налага да отказват резервации заради липса на свободни места. 

"Ковид свърши – студентите се завърнаха и очакваме много гости. Механата е резервирана за тези три дни. Банско е студентската столица на 8 декември и всички студенти рано или късно минават оттук. Падат им задръжките, но умерени са, възпитани са. В тях е бъдещето, имат и граници, добре са", коментира собственикът на механа Николай Георгиев.

И тази година много студенти използват пакетни цени за празника си. Наведнъж плащат за нощувки и за вход в нощните заведения. 

От днес в зимния курорт има засилено полицейско присъствие

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бела
преди 1 година
Супер е там за студентски празник, нормално е да е фул. Сигнализирай за неуместен коментар