Продължават проверките на Българската агенция по безопасност на храните във всички обекти, където се предлага риба.
Обект на контрол са документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията на съхранение, както и правилното етикетиране на продуктите.
Още по темата
В 23% от изследваните риби е открит висок процент хистамин, който може да причини алергични реакции. Съветът към потребителите е да купуват риба от добре познати търговски обекти, за да не подлагат здравето си на риск.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)
Тагове:
„Байерн” надигра „Щутгарт” с хеттрик на Кейн
Божидар Божанов: По всичко изглежда, че провокаторите са действали с МВР
Разходите за заплати нарастват с около един милиард евро
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Черно море потопи ЦСКА в дъжда на "Тича"
Скоро: Озоновата дупка ще изчезне непълно
Тъжна вест! Почина един от най-големите архитекти в историята
Какво време ни очаква в неделя?
Внимание! Чакат ни мощни магнитни бури в следващите дни
Европа е изправена пред най-трудния момент в опитите си да избегне разрив с САЩ
Кадър на деня за 6 декември
Облигациите не защитават от AI балон
В Испания и Италия банките стимулират дългоочакваното възстановяване на акциите