Проф. Габровски: Задаваме нов тон и ще разчитаме на отдалечени от политическите структури хора

Вратите за преговори ще бъдат отворени към всички партии

05.12.2022 | 11:10 Редактор: Елеонора Танева

България е на кръстопътя на много кризи - социални, икономическа, енергийна, има сериозен мигрантски натиск и една от водещите причини е политическата криза. Надявам се, че изборът за мен, като личност, която е консенсусна, еднакво отдалечена от всички партии, ще даде нов тон в политиката. Политическото говорене и политическите страсти не водят до нищо. Ще разчитаме на професионализъм, на хора, отдалечени от политическите структури. Това каза номинираният за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски.

Той получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство.

"С всички ще търсим диалог, идеята е да се премине от една видима за всички неефективна конфронтация към диалог, търсене на допирни точки и България да преодолее този тежък период", добави проф. Габровски.

Той допълни, че вратите за преговори ще бъдат отворени към всички партии. Ще се търси професионализъм и експертност при съставянето на правителство.

"Започваме разговорите от днес, няма да губим никакво време. Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако влезем в нови избори, ще загубим време, което нямаме, пари, които всеки от нас е изкарал с много пари, ще изгубим и авторитет. Ще се опитаме този възел на българската политика не да го разсичаме, а да го разплетем", посочи издигнатият за премиер от ГЕРБ.

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Който и да издигнат за премиер, ГЕРБ са изпята песен. ГЕРБ никога повече няма да управляват, защото са токсични и отговорни за мафиотско-олигархичното разграбване на България. Сигнализирай за неуместен коментар