Костадинов срещу еврото: Не искаме българите да бъдат ограбени като през 1996 г.

Протестиращи целиха с яйца Представителството на Европейската комисия в София

03.12.2022 | 18:52 Редактор: Елеонора Танева

Яйца полетяха към сградата на Представителството на Европейската комисия в София по време на протеста на "Възраждане". Демонстрантите се обявиха против приемането на еврото, атмосфера от протеста

Точно в 12 часа започна националният протест на "Възраждане" пред Народното събрание в защита на българския лев и против въвеждането на еврото. 

"Не искаме България да загуби своята българска валута, защото искаме България да запази финансовата си независимост, защото не искаме спестяванията и доходите на българите да бъдат ограбени както през 1996 г. Защото искаме решенията за българската банкова и финансова система да бъдат вземани в София, а не в Брюксел", заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Според протестиращите, ако еврото бъде въведено сега, България ще загуби целия си монетарен суверенитет и няма да може да определя паричната си политика като държава.

"Цял живот съм учена, не само, че съм учител, цял живот са ме учили, че трябва да защитаваме и да се борим за българщината, за мен българският лев - това е България", каза Красимира.

"В неопределено бъдеще, когато икономически бъдем по съвсем друг начин сложени, тогава би могло да се помисли, а сега просто е абсурдно и пагубно", убеден е Христо.

Друг протестиращ сподели, че не иска  да продължава потисничеството на Америка и Запада.

Протестът прерасна в шествие по централните улици на София. Яйца полетяха по сградата на Представителството на Европейската комисия. Движението в центъра беше затруднено. А от "Възраждане" заявиха, че вече набират подписи за организирането на референдум.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.


4
0 rate up comment rate down comment 0
Истината
преди 1 година
Руска партия която няма място в български парламент. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Срам
преди 1 година
Костадин иска да ровим пи кофите и да станем копейкаджии, което няма как да стане. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
вечно надупен
преди 1 година
Най-висшата политическа поза на българина!А когато му обърнеш внимание се сърди,че му пречиш! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
КОНСТАНТИНОВ
преди 1 година
ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ РАЗБИРАТ ЧЕ СМЕ КОЛОНИЯ НА С.А.Я. И УПРАВЛЯВАНИ ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. Сигнализирай за неуместен коментар