Починалото дете при зверската катастрофата край Димитровград било на предната седалка

Другото дете е в изключително тежко състояние

02.12.2022 | 17:53 Редактор: Искра Ангелова

Тежка катастрофа край Димитровград тази сутрин. Загинаха майка и 15-годишната ѝ дъщеря. В болница с опасност за живота са другата ѝ дъщеря на 5 години и 39-годишен мъж.

Двете коли се удрят малко преди 8 часа тази сутрин на пътя между село Добрич и Димитровград. В едната е пътувала 41-годишната жена с двете си дъщери - на 15 и 5 години. В другата - 39-годишен мъж.

"По първоначалните данни, които имаме, се касае за несъобразена скорост. Жената губи управление над автомобила и навлиза в лентата за насрещно движение. Ударът в лекия автомобил, в който е починалото дете, е от десния край, като информацията, която имаме, е, че детето е седяло на предна дясна седалка", каза Стефан Ламбов от сектор "Пътна полиция" към ОДМВР - Хасково.

Майката и голямата ѝ дъщеря са починали на път за болницата, а по-малкото дете е оцеляло.

"Детето е транспортирано в болница в Пловдив, то е в изключително тежко състояние. Водачът на другия автомобил, който е жител на Димитровград, в момента е в болницата в Хасково, той също е с опасност за живота. Той е с множество травми. От него са иззети кръвни проби, с оглед установяване на алкохол и наркотици", коментира окръжният прокурор на Хасково - Иван Стоянов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.