Протест блокира движението пред НС, Петков: Депутатите от задкулисието се страхуват от вас

Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

01.12.2022 | 20:10 Редактор: Елеонора Танева

Протестиращи срещу връщането на хартиените бюлетини блокираха движението в центъра. Те се събраха пред сградата на Народното събрание. Охранява ги солидно количество полицаи.

Протестиращите спряха движението по булеварда пред парламента. Те не са съгласни с връщането на хартиената бюлетина, като според тях по този начин ще се върне купения вот, а резултатите от изборите ще бъдат изкривени. Засега заявката на протестиращите е да останат пред сградата до края на гласуването на промените в кодекса. Депутатите от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

"Когато се отвори кодът за всички, тази опрока отпада. Знаем, че техният фокус са местните избори. Всеки път, когато усещаме, че някой се опитва да открадне нещо от тях - включително техните данъци, ще бъдем едно с тях, защото не можем да сме коалиция с хората вътре, можем да сме коалиция с хората вън", каза Кирил Петков.

"Хаотичните неадекватни действия на тройната коалиция показват едно - хората отвън ги притесняват", добави Елисавета Белобрадова от "Демократична България".


1
0 rate up comment rate down comment 0
oncel Sam
преди 1 година
Някои източници информират за покачване на тарифата за протестите 80лв + валчери за хранителни стоки. Нищо не се променя в тази демократична обстановка просто потоците на влияние сменят маската, но не и източникът на влияние. Дали ще дочакаме композицията от Швейцария със златните франкове за следващ 7-8 Октомври ;) Сигнализирай за неуместен коментар