Надеждите намаляват - няма и следа от рибарите, търсят ги на дъното на езерото

Втори ден акцията за издирването им се извършва по вода и въздух

30.11.2022 | 14:07 Редактор: Елеонора Танева

Рано тази сутрин, въпреки силния дъжд и вятър, беше подновена акцията по издирването на двамата рибари, изчезнали в езерото Мандра кай Бургас. Вчера беше открита лодката им - обърната и с рибарска мрежа

Втори ден акцията за издирването на двамата рибари се извършва по вода и въздух.

"Дронът също ще бъде вдигнат за облетяване на района. Насочваме се към места, които не са били проверени в езерото, водолази също ще бъдат включени", съобщи началникът на служба УКОРС към община Бургас - Веселин Василев.

"Днес отиваме точно, където са открити мрежите. Там смятаме да извършим водолазен оглед, защото където намерихме лодката нищо не открихме затова съмненията ни са, че там, където са мрежите може да е станал инцидентът", поясни водолазът Валентин Иванов.

И днес доброволци участват с лодките си и помагат да се претърси цялото езеро - квадрат по квадрат.

"Имам сонар на лодката и го пускам, ако има нещо на дъното, той го отчита", каза Иван Връбчев.

В този период на годината язовирът става опасен заради лошите метеорологични условия.

"Там където са изчезнали двете лица, се надявам да са се спасили по бреговете, тъй като там е по-закрит заливът. Язовирът не е дълбок, стига до 8 метра, в момента е 5 метра, поради това, че няма прилив от реките, които се вливат в самия язовир", заяви Костадин Дамянов от ИАРА Бургас.

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури обясниха, че от 1 ноември е забранен любителският риболов през нощта, а в момента е разрешен риболовът само от брега.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.