Съпругите на изчезналите рибари таят надежда: Може да се лутат в гората

В издирването се включиха и доброволци, които познават Мандренското езеро

29.11.2022 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Без следа от двамата рибари, изчезнали в Мандренското езеро край Бургас. Акцията по издирването на 44-годишния Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас беше подновена рано тази сутрин. Включиха се и доброволци, които познават езерото. 

"Знам го достатъчно, имам колега, който е запознат с целия район тук. За нас е най-неприятна тази част - да търсим рибари в такава ситуация", каза доброволецът Тотко Богданов.

"Той не е опитен рибар. Влизал е няколко пъти с Иво, не е облечен подходящо, само с анорак е. Не знам с какво друго е облечен, просто не го видях", сподели  Йорданка, която е съпруга на Петър.

"Имаме надежда, че са живи и здрави, излезли са някъде в гората и се лутат. Понеже лодката не е намерена", призна съпругата на изчезналия Ивелин - Милена.

До полунощ с термодрон, осигурен от община Бургас, беше обследвано езерото. Но без резултат. 

"Снощи повече от 7 кв. км бяха претърсени. Включително и зоните, които врачки казаха, че могат да бъдат живи - и тях обследвахме", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

В акцията се включиха и служители на агенцията по рибарство и аквакултури, които познават добре езерото и теченията в него. От полицията увериха, че издирването ще продължи въпреки лошото време. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


3
1 rate up comment rate down comment 0
Помо
преди 1 година
Ако бяха живи досега щяха да се доберат до населено място. ,освен да се е случило нещо необичайно... Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
Рептил
преди 1 година
До смях уроде защо живееш Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 5
Смях
преди 1 година
Ще ги намерят живи и здрави и ще се окаже че 3 дена са живяли под водата... Сигнализирай за неуместен коментар