Протестиращи пред НС: Ще усетим кризата по Коледа със сметките за ток, само обещават

От КНСБ са готови със законопроекти, които да предложат на депутатите

30.11.2022 | 13:40 Редактор: Елеонора Танева

Протест под прозорците на депутатите организираха от КНСБ. Недоволните връчваха на всеки един от народните представители в писмен вид своите искания - ръст на доходите, който да отговаря на растящата инфлация, нов бюджет за 2023 г. 

Протестиращите поставиха импровизирана коледна елха, на която закачиха исканията си. При тях се спря лидерът на БСП Корнелия Нинова. От КНСБ са готови със законопроекти, които да предложат на депутатите.

"Първата партия обещава 860 лв., втората - 1200 в края на мандата в края на мандата, като го разделите на 4 години - пак е около 850 лв. Ако им съберете гласовете - 170 гласа обещават ръст на минималната заплата, в същото време обсъждат нещо друго, не доходите. Хората се недоволни, ще излязат сметките за тока, коледната, новогодишната трапеза. Хората ще усетят истинската криза, времето застудява, зимата идва", каза протестиращ.  

"2/3 от работещите в "Български пощи" получават около или малко над минималната заплата", посочи друг протестиращ.

"Ние сме напълно в синхрон с техните искания и между първо и второ четене ще се борим това да стане", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От КНСБ уточниха, че протестните действия са безсрочни.

Вижте повече в репортажа.