Жълт код за силен вятър в 13 области, температурите продължават да падат

В неделя ще бъде облачно и с валежи

25.11.2022 | 07:11 Редактор: Ваня Кузманова

Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области на страната. На места поривите на вятъра ще достигнат скорост до около 80 км/ч. Температурите ще продължават да падат.

Денят ще започне с разкъсана облачност. Над северните и източни райони облачността ще бъде значителна. Минималните температури в страната ще са от 4 до 11 градуса, в западните райони на места до 3, а по Черноморието до 5-6. Следобед по морето облачното време ще се задържи, докато на запад ще се покаже слънцето, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сутрешните часове над планините ще бъде предимно облачно и ветровито, валежи не се очакват. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около минус 7 градуса, а на 1500 м височина до 1. 

В събота през деня ще има повече слънце, а следобед от запад ще започне да се заоблачава. В неделя ще бъде облачно с валежи, по-съществени в западните и източните части от страната. Като в Западна България дъждът ще преминава в сняг. 

В първия ден от новата седмица дъждовното време ще се задържи, като валежите ще бъдат смесени и от дъжд, и от сняг. Снегът в населените места от западните и северни райони бързо ще се топи. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.