Времето остава лошо: Нови валежи от дъжд и все по-ниски температури

В петък ще превалява дъжд и сняг в Северна България

23.11.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с валежи над Западна и Източна България, а по високите полета в западните райони ще вали дъжд и сняг. Минималните температури в страната ще са от 4 до 14 градуса, в западните райони и в Тракия - до 4-5 , а по морето - до 10. Следобед ще вали дъжд главно по морето. 

Облачността над страната ще се задържи значителна. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от юг-югозапад, със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 7 до 16 градуса, по Черноморското ни крайбрежие - до 16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Балканите от запад ще продължава да се пренася по-хладен и влажен въздух. Нов средиземноморски циклон ще достига до Балканските страни и ще донесе у нас нови валежи от дъжд, по-интензивни в южните и в централните северни части от страната. 

В четвъртък се очакват отново валежи от дъжд, по планините и в западните полета ще вали мокър сняг, без да се образува трайна снежна покривка. Постепенно валежите ще спират. 

В петък ще превалява дъжд и сняг в Северна България. Дневните температури в крайните южни райони ще достигат едва 9-10 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.