Прокуратурата за Александър: Версията отвличане остава, ще разпитаме майката по един или друг начин

Това, че детето е оцеляло без вода и храна повече от седмица, буди съмнение, че може да е държано насила, заяви прокурор Албена Стоилова

20.11.2022 | 09:35 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата за Александър: Версията отвличане остава, ще разпитаме майката по един или друг начин

Работи се по всички версии за изчезването на Александър, в това число и за отвличане. Разследващите ще проверяват и дали появата на Сашко не е свързана с обявената от баща му награда от 100 000 лв. Това заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Перник прокурор Албена Стоилова. Детето беше намерено в дълбоко дере в района на радомирското село Червена могила след 9 дни в неизвестност.

"Това, че детето е оцеляло без вода и храна повече от седмица, буди съмнение, че може да е държано насила", каза още Стоилова. 

Предстоят разпити на спасителите на детето, очаква се и разпит на майката, която се очаква в България.

"Ще разпитаме и майката по един или по друг начин. Тя все още не е в България. По нейни данни, има нагласата да дойде. Тя искаше да приключи издирването на детето и се надяваме това да бъде така", каза Стоилова, цитирана от БНР.

Магистратът уточни още, че предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза за състоянието на детето.

"Все още не е установено как се е движил и дали се е движил. Това ще бъде предмет на разследването. Ние ще проверим включително и това дали детето не е държано някъде, дали това състояние отговаря на такъв дълъг престой на открито, без намеса на друго лице", заяви прокурорът.