Спасителите на Александър: Оцелял е, защото се е борил

Открит е в безпомощно състояние, мърсен, изтощен, гладен

19.11.2022 | 16:23 Редактор: Елеонора Танева
Спасителите на Александър: Оцелял е, защото се е борил

Детето е оцеляло, защото се е борило. Било през цялото време в планината. Планината е тегава, с много дерета, мястото е дълбоко дере от южната страна. Колегите се раздадоха, набелязахме нови зони, почти непроходими, направихме си изводи къде може да бъде - къде реални, къде нереални, и решихме да проверим. Това каза един от спасителите на Александър, който беше открит след 9 дни в неизвестност.

Александър е открит в безпомощно състояние, мърсен, изтощен, гладен.

"Дадохме му вода. Планината може да е майка, но може да е и мащеха. Оцеляло е само, ние само му помогнахме да се прибере. Той е боец. Ние сме тук от първата нощ, пари никой не иска", допълни един от участниците в спасителната акция.

Момчето е било с мокри дрехи, според планинарите вероятно се е изгубил, лутал се е в опит да стигне до населено място, около 7 км.

"Знаехме, че той може да издържи с дни в планината. Разговаряхме с хора, които работят с деца с аутизъм. Знаехме, че може да оцелее. Това са деца, които се хранят с плодове, със зеленчуци, това им позволява да бъдат мобилни", уточни директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Павел Млеканов.


1
27 rate up comment rate down comment 16
Бойко Борисов
преди 1 година
Искам да изкажа огромната си благодарност към МВР и служителите на МВР, за непрестанната им работа и за упоритостта им през тези десетина дни денонощна служба. В крайна сметка е важен добрият край и добрата развръзка на тази история и искам да ви уверя, че ще работим усърдно с институциите, за по нататъчно намаляване и отсраняване на такива подобни ситуации. Сигнализирай за неуместен коментар