Мистерията се заплита: Майката на Александър се опитала да го изведе от България с фалшив документ

Детето не е било на училище както в деня на изчезването си, така и предишния ден

17.11.2022 | 18:39 Редактор: Искра Ангелова

Седми ден продължава издирването на малкия Александър от Перник. Неговият баща съобщи във Facebook, че се е подложил на детектор на лъжата и е доказал, че казва истината. А доброволците прекратяват мащабната акция на търсене, но остават в готовност и ще се отзовават на конкретни сигнали.

Прокуратурата работи по всички версии, една от които е отвличане. Пред Bulgaria ON AIR журналистът Стефан Ташев сподели, че преди няколко месеца майката на детето Радостина Цветанова е направил опит нелегално да изведе детето от страната.

"Преди няколко месеца се е опитала, по закон трябва да се издаде паспорт. Майката се е опитала с фалшив нотариално заверен документ да изведе детето, но не се е получило", сподели той.

И признава, че поведението на родителите е странно.

"Самият факт, че тя отказва да бъде разпитана - само този факт буди сериозни съмнения. Има някакви скрити и недоизказани от бащата проблеми в това семейство, които са оказали влияние на това, което се случи", категоричен е Ташев.

Майката на детето от години живее във Великобритания. Вече е извикана от прокуратурата на разпит.

"Майката Радостина Цветанова се е свързала с разследващия полицай за призоваване за разпит в качеството ѝ на свидетел в хода на разследването. Тя е заявила, че на по-късен етап ще се завърне в страната. Ако не се яви - ще потърсим възможности за разпит там, където се намира, с инструмент на международното право", поясни прокурор от Окръжна прокуратура - Перник - Албена Стоилова.

А родителите на Радостина Цветанова казаха за Новите ON AIR, че не знаят дъщеря им да е извикана на разпит.

"Моля ви, оставете ни на спокойствие, оставете ни с мъката ни. Нищо не зная, следя какво казват полицаите", каза майката на Радостина.

Оказа се, че детето не е било на училище както в деня на изчезването си, така и предишния ден. Семейството обаче отказва коментар.

А във Facebook бащата на Александър написа: "Детекторът на лъжата показа, че казвам истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече".

Акцията по издирването на Александър продължава.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Facebook

1
5 rate up comment rate down comment 1
Трайчо Боксьора
преди 4 месеца
Ще дойде Видьов ден,тея *** развозиха там сумати хора в Перник с тяхната голяма лъжа ,жалко за горкото дете.... Сигнализирай за неуместен коментар