България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доброволци прекратяват масовото издирването на Александър: Не ни се ходи по сигнали на врачки

Станислав Фердов обясни, че разнопосочната информация на бащата пречи в търсенето на терен

17.11.2022 | 08:31 Редактор: Ирена Бакърджиева

Пореден ден доброволци се включат в търсенето на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. До днес няма след от момчето, въпреки усилията на държавата, а информацията, която доброволците получават от бащата, е много разнопосочна.

"Това е една от предпоставките да се лутаме и пречи на доброволците в издирването на терен. Прекратяваме масовото координиране и масовото обхождане, тъй като за момента това не дава резултат. Огромни територии се обхождат. При наличие на някаква гореща следа или новини, бихме се включили отново така мащабно", заяви един от координаторите на доброволческите групи - Станислав Фердов пред "България сутрин".

Той обясни, че искат по-точна информация от бащата и да не се ходи по сигнали на врачки, защото по този начин само се лутат и това пречи на координацията.

"Не преустановяваме работа, а масовото издирване. Всеки, който желае да е доброволец, е добре дошъл. Докато не се намери детето, продължава издирването. Безпрецедентна е акцията по издирването. Хиляди души се включват. По отношение на подготовката – светлоотразителни жилетки, фенери са силно препоръчителни в тъмната част на деня", посочи Фердов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото с целия разговор.