Скандално: Деца стоят прави в ученически автобус, защото се ползва за обществен

Случаят е от врачанско село

15.11.2022 | 13:48 Редактор: Вяра Димова

Ученически автобус превозва правостоящи деца, защото местата са заети от възрастни хора. За случая сигнализираха жителите на врачанското село Горна Кремена.

Всяка сутрин в 7:40 ч. ученически автобус качва децата от селото, за да ги закара до училището в Мездра. Родители вече са уведомили и кмета на общината.

"Откакто е започнала учебната година сутрин автобусът е комбиниран, пише "ученически", но се возят всякакви хора в него. Децата се разболяват всяка седмица, дишат въздух с всякакви хора. За мен това е не е нормално", разказва Таня Вълчковска.

Наш екип потърси кмета на Община Мездра за коментар защо ученическият автобус стана обществен, а общественият - ученически.

"След десетата година те вече не са ученически. Първата е за ученици - 7:30 ч., която трябва да докара учениците до учебното заведение навреме, втората линия е вече градска линия. Регулирано е действително и не трябва да се качват повече. Имаме и специална заповед и само хората с карти или придружители от учебното заведение, защото возим и малки деца" коментира кметът Иван Аспарухов.

Родителите са убедени, че още утре автобусът отново ще бъде смесен. Санкции обаче няма да има, въпреки че са нарушени и Законът за автомобилните превози, и Правилникът за движение по пътищата. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.