Александър ли е детето от клипа? Баща му е разпитан два пъти, разследват всички версии

Обхождат се и нови маршрути, но няма следа от детето

14.11.2022 | 13:43 Редактор: Елеонора Танева

Без следа остава търсенето на 12-годишния Александър. Разследващите и близките провериха десетки сигнали, които обаче се оказаха фалшиви. Включително и кадрите, появили се късно снощи.

Близки на детето и полицията коментираха, че на клиповете, които се появиха в социалните мрежи, не е Александър. Снощи бащата на детето изрази надежда, че е видял сина си, но днес отказа коментар.

От прокуратурата заявиха, че са разпитани близките на детето. 
 
"Няма данни детето да е жертва на престъпление. Това все още не е променено към настоящия момент", заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Перник - Албена Стоилова.

Разследващите отрекоха и тиражираните слухове, че бащата се е подложил на детектор на лъжата.

"Не е подлаган на детектор на лъжата, но е разпитван два пъти. Първият път - непосредствено след образуване на производството, горе на място, където е констатирана липсата на детето. След това се наложи нов разпит, по-подробен", уточни Стоилова. 

Работи се по всички версии.

"Версиите са повече от една, има образувано досъдебно производство по конкретния случай", допълни старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник.

Кметът на Перник уточни, че няма място, което да не е проверено в района.

И днес стотици доброволци участват в търсенето на Александър. Участват и спасители с обучени кучета. Обхождат се и нови маршрути. Стриктно се наблюдават и видеокамерите. Хеликоптер кръжи с термокамера над Перник. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.